Leveransvillkor
Normalt skickas lagerförda varor inom 2 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning. Tillfälligt slutsålda varor restnoteras och skickas så snart de åter finns i lager. Om inget annat avtalats sker leveransen med Postnord, alternativt DHL.

Priser
Alla priser är inklusive moms. Frakt och emballage tillkommer och redovisas vid slutförd beställning.
All betalning sker via Payson

Reservationer
Vi förbehåller oss rätten till konstruktions- och prisändringar utan särskilt meddelande. Vi reserverar oss också för tryckfel och att bildillustrationer i webbutik kan avvika från utseende på levererad produkt.

Fraktkostnad
Fraktkostnad baseras på vikt och volym och uppdateras beroende på innehållet i din beställning.
Max vikt utlämningsställe 20 kg/kolli.

Betalningsvillkor
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. 

Läs mer om Payson här: www.Payson.se

Åldersgräns vid postorderköp
Åldersgränsen vid postorderköp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Retur och reklamation
Vid retur eller reklamation kontakta alltid oss först.

Vid felbeställning/byte - retur
Om du har gjort en felbeställning/byte av någon vara, ska du skicka tillbaka den inom fem dagar och då betalar du själv för returfrakten. Kontakta alltid oss först. Varan skall alltid skickas tillbaka i originalförpackningen och i orginalskick, med en fakturakopia. ByggBil löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. Vid retur av felfri vara görs ett returavdrag motsvarande 80-100% av fakturerat pris.
Som privatperson har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Om du fått en defekt vara - reklamation
Vid reklamation av vara som är defekt, skickar du tillbaka varan och ByggBil står för frakten. Kontakta alltid oss först. Skulle produkten efter besiktning inte vara felaktig, debiterar ByggBil kunden transportkostnaden.

Transportskador
Om varan har transportskadats ska du omgående anmäla detta till chauffören eller till fraktbolaget.

Garanti
Om inget annat anges lämnar vi 1 års garanti vid fabrikations- och materialfel. Varan ska inte ha utsatts för onormal användning eller vanvård och garantin omfattar inte slitagedelar ej heller förbrukningsvaror. Vi förbehåller oss rätten att reparera varan eller byta ut den. Vid retur av reklamerad vara skall denna vara väl rengjord samt emballerad och sändas med en beskrivning av felet.